Şirketlerin Adaylarda Aradığı En Önemli 7 Özellik

Şirketlere başvururken yapılan mülakat görüşmeleri ve soruları incelendiği üzere, her şirketin bir adayda aradığı net 7 özellik mevcuttur. Bu özellikler her insanda bulunamayacağı gibi, bazı insanlarda da 7’den fazla özellik yer alabilir.

Dürüst Olmak

Şirketlerin yapmış olduğu mülakat soruları 2017 yılından alınan araştırmalara göre, dürüst olmak ilk aranan özellik olarak gözler önüne seriliyor. Mülakat sorularında sorulan tüm her şeye dürüst olarak cevap veren ve bu dürüstlüğü yaptığı iş içerisinde de gösteren kişiler, şirketlerin gözde personelleri arasında yer alıyor.

Diksiyonu Düzgün Olmak

Şirketlerin adaylarda aradığı en önemli özelliklerden bir diğeri ise güzel diksiyona sahip olmaktır. Elbette profesyonel CV formlarında bu gibi eylemleri geçirmek doğru değildir. Ancak şirketler, yapmış oldukları mülakatlarda, aldıkları cevaplar doğrultusunda adayların diksiyonuna önem veriyorlar. Güzel konuşmak, hitap yeteneği kuvvetli olmak, resmi konuşmada başarılı olmak ve sorulan sorulara her zaman aynı ciddiyetle cevap vermek şirketlerin önem verdiği özellikler arasında yer alıyor.

Liderlik Yeteneği Olmak

Şirketlerin aradığı en önemli özelliklerden biri de özgeçmiş örnekleri içerisinde de yer alabilen liderlik yeteneğidir. Liderlik yeteneği güçlü olan kişiler her zaman sorumluluk alabilen ve takım olarak yapılan çalışmalarda daha üst düzeye ve ileri görüşe sahip olan bireylerdir. Bu nedenle en önemli özelliklerden biridir.

Sempatik Olmak

Sempatik olmak, samimi olmak ancak bu sempatikliği ve samimiyeti tek bir seviyede tutabilmek de en önemli aranan özellikler arasındadır. Hem patronlarla hem işçilerle hem de ofis ortamındaki kişilerle samimi olan bireyler, işine de sadıktır ve sorumluluk alabilirler.

Cesaretli Olmak

Şirketlerin aradığı en önemli özelliklerden bir diğeri de hiç kuşkusuz cesur olmaktır. Cesur kişiler, iş verenleri tarafından daha fazla tutulurlar ve her konuda cesurca fikirlerini ortaya atabilirler. Böylece uzmanlaşmaları da daha kısa sürer.

Güçlü Bir Zekaya Sahip Olmak

Şirketlerin aradığı en önemli yedi özellik içerisinde yer alan güçlü zeka aslında ilk olarak ele alınıyor. Güçlü zekaya sahip olan kişiler cv hazırlarken nelere dikkat edilmeli ve neler gereklidir biliyorlar.

Empati Kurabilmek

Aranan en önemli ve son özellik ise empati kurmaktır. Şirketlerde her durum karşısında empati kurabilen kişiler aday olarak daha önde tutulurlar.

Kaynak: http://www.cvornekleri.gen.tr