1. Kişisel Bilgiler
    Cv’ nizin en başında isminizi, açık adresinizi, iletişim bilgilerinizi (telefon numaranız ve e-mail adresiniz) mutlaka yazmalısınız. Bu bilgiler sayfanın ortasında ya da sol üst köşesinde yer almalı. (İsminizi fark edilecek şekilde koyu renklerle yazın ki hiçbir aksilik olmasın) Doğum tarihiniz, doğum yeriniz, medeni durumunuz gibi bilgileriniz bu bölümde yer almamalı.

Elif Yılmaz
Remzipaşa Cad. Suadiye Sitesi B2 Blok D:8 Suadiye İstanbul
Tel: 0 212 1111111

  1. Eğitim Bilgileri
    Eğitim hayatınızda almış olduğunuz lisans, yüksek lisans gibi dereceler bu bölümde yeralmalı. Eğitim bilgilerinizi yazarken ters kronolojik olarak yazdığınızdan emin olun. Fakat hala eğitiminiz bitmedi ve lisans, yüksek lisans gibi derecenizi almadıysanız mezun olacağınız tarihi yazmalısınız. Birden fazla bölümde eğitim alıysanız onlarına yazmalısınız.

Kısaca Eğitim bölümü şu şekilde olmalı;

EDUCATION

Ph.D University of California, Berkeley

Anthropology, May 2008

MA University of California, Berkeley

Anthropology, May 2004

BA Occidental College

History, Phi Beta Kappa, 2002

  1. Tez Bilgileri
    Tez ile ilgili çalışmalarınızı anlatırken sadece tezinizin isminizi yazmayın. Daha etkili bir anlatımın olması için tezinizi birkaç cümleyle açıklayın. Böylece cv’nizi okuyacak kişi için okuyucusu için işleri daha ok kolaylaştırmış olursunuz.
  2. Ödüller-Başarılar
    Bu bölüme ödüllerinizi, başarılarınızı, aldığınız bursları ters kronolojik olarak yazın. Ve kısa şekilde bunlar hakkında bilgi yazın
  3. Öğretim Tecrübeniz / İlgi Alanlarınız
    CV’nizde yer alması gereken diğer önemli bir hususta öğretim konusundaki tecrübeleriniz. Unutmayın bu bölüm de bilgili olduğunuzu göstermeniz için büyük bir fırsat!
  4. Yayınlar, Çalışmalar, Araştırmalar, Sunumlar
    Yayınlanmış makaleleriniz CV’nizin güçlü detaylarından birini oluşturur.Eğer yayınlamış olduğunuz bir kitabınız varsa ya da birine bu konuda yardımcı olduysanız bu çok etkili olacaktır. Hazırladığınız her tür sunum da CV’nize eklemeniz gereken ve size değer katacak olan bilgilerdir.
  5. Üye Olduğunuz Profesyonel Dernekler, Vakıflar, Kurumlar
    CV’nize üye olduğunuz derneklerin, kurumların bilgisini ekleyebilirsiniz. Bilgisayar Mühendisleri Odası gibi…
  6. Yabancı Dil Bilgisi
    Bildiğiniz yabancı dilleri seviyeleriyle birlikte yazmayı unutmayın! Günümüzün globalleşen dünyasında işe alımlarının en kilit noktası yabancı dil bilgisidir.
  7. Referanslar
    Size referans olabileceğini düşündüğünüz kişileri ayrı bir sayfada ve tüm iletişim bilgileri ile birlikte CV’nize ekleyin.

CV referans iletişim bilgileri örneği:

Professor Dana Landis, Chair

Department of Psychology

University of California, Berkeley

(510) 642-1714

[email protected]

Kaynak: http://www.cvornekleri.gen.tr